De CS® leuning is uiterst duurzaam, onderhoudsarm en robuust. Het leuningmateriaal is gemaakt van VVK vezel versterkt kunststof. De eigenschappen zijn perfect voor toepassingen in de openbare ruimte en zijn onderhoudsarm.

Een assortiment van stijlen, voeten, tussenregels en bovenregels maken verschillende uitvoeringen mogelijk. Bevestiging kan op het dek uitgevoerd worden, om een slanke dekconstructie te laten zien. maar ook aan de ligger (brugdek) bevestigd worden, voor een meer traditionele uitstraling.

Naast de ruime keuze in uitvoering, is er ook veel vrijheid in het bepalen van de kleur. CS® leuning is leverbaar in bijna alle beschikbare RAL-kleuren.

Onderhoud is voor de levensduur van het materiaal niet meer nodig. CS® materiaal heeft een minimale levensduur van 100 jaar.

Besteksteksten voor CS® leuning zijn beschikbaar.

Belasting

De CS® leuning voldoet aan de norm voor leuningbelasting van 3 kN/m2 (EN 1991-2). Uniek is dat de leuningstijl 10×10 cm extra is versterkt met een tussenschot, daarmee voldoet de stijl aan de eisen voor leuningbelasting. De CS® leuningstijlhouder is extra versterkt met verstevigingsribben aan de voor en achterkant van de houder. De stijl wordt verlijmd aangebracht in de houder .

Modulair systeem

Het modulaire systeem van het leuningwerk maakt diverse uitvoeringen mogelijk. Een of twee tussenregels 8×3 cm aan de stijl, of een paar ronde staven door de stijl. Een fraaie handregel 14x10cm als afwerking. Bevestiging op het dek of aan de ligger.U kunt naar wens varieren in hoogte, lengte en hart op hart afstanden van de onderling componenten. Materiaal wordt onderling bevestigd met zelftappers, slotbouten of popnagels. De kopse kanten van de bovenregels en tussenregels worden in kleur afgwerkt met een eindkapje.

Toepassingen

CS® leuning is zeer geschikt bij nieuwbouw van bruggen, en zeker ook bij renovatie van bruggen ter vervanging van houten of stalen leuningwerk.

Assortiment

  • Bovenregel               : 140 x 100 x 5 mm
  • Tussenregel              : 80 x 30 x 5 mm
  • Baluster                    : 100 x 100 x 6 mm
  • Voet                           : 220 x 120 x 155 mm

Eigenschappen CS® leuning

Het materiaal van de CS® leuning voldoet aan de Europese standaard E23 volgens EN13706. Wij adviseren voor bewerkingen, zoals boren, zagen en slijpen om diamant gereedschap te gebruiken. Meer informatie is vermeld in onze brochure.