Diemen

Bruggen Holland Park Diemen

Voor het project Holland Park in Diemen heeft Composite Structures de afgelopen jaren bijna 20 composiet brugdekken mogen leveren. Voor dit project hebben we ook een gehele composietbrug geleverd.

Holland Park

Holland Park is een nieuwbouwwijk met veel water. Sommige appartementencomplexen staan zelfs aan het water en zijn alleen te bereiken door middel van een brug. Het is dan ook niet gek dat er in deze wijk meer dan 20 bruggen liggen. Composite Structures heeft de brugdekken geleverd voor verkeersbruggen, fiets-voetgangersbruggen en voetgangersbruggen.

 

Ontwerp

De bruggen in Holland Park komen uit een brugfamilie wat betekent dat de materialen en het ontwerp van de verschillende bruggen sterk overeen komen. Het composiet dek van de verkeersbruggen ligt op een stalen frame.

In en deel van de voetgangersbruggen naar de appartementencomplexen zit een trap verwerkt, zodat de brug niet te stijl is voor de bewoners. Ook bij deze bruggen ligt het composiet dek op een stalen frame. Alle bruggen zijn afgewerkt met een grijze slijtlaag.

 

Composiet brug

Voor Holland Park heeft Composite Structures ook een brug gerealiseerd die geheel van composiet gemaakt is. De composiet brug loopt in een zigzag-vorm van de ene kant naar de andere kant van het water. In de brug zit mooie verlichting verwerkt.

Feiten & cijfers

Plaats
  • Holland Park
Opdrachtgever
  • Bergwijkstadspark B.V.
Werkzaamheden
  • Engineering en Prod
Afmetingen