Composite Structures is dé specialist in het ontwerpen, construeren en bouwen met composietmaterialen. Vanuit onze passie voor duurzaamheid en innovatie, realiseren wij projecten in de infra-, bouw-, en industriële sector. 

Advies en kennisdeling

Hoe kunt u uw voordeel doen met composiet binnen uw project? Wij denken graag mee en adviseren u vakkundig op basis van onze ruime ervaring.
Daarnaast organiseren wij regelmatig kennissessies op onze eigen productlocatie. Tijdens een kennissessie wordt u bijgepraat over de mogelijkheden en toepasbaarheid van composietmateriaal binnen uw vakgebied. Ook laten wij u onze productiefaciliteiten zien zodat er een helder beeld ontstaat hoe wij onze producten maken.

Engineering Aannemersbedrijf Damsteegt Meerkerk Constructeur Ontwerper

Ontwerp

Heeft u binnen uw project al gekozen voor composiet maar wilt u weten welke ontwerpmogelijkheden er zijn? Doordat wij veel CS ® producten ontworpen en op de markt gebracht hebben weten we waar we op moeten letten in de ontwerpfase. Deze ervaring nemen wij mee in trajecten waarbij we samen met u aan het ontwerp en de ontwikkeling van een product werken. Alle ontwerpactiviteiten worden uitgevoerd binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving. Omdat we de composietproductie in eigen huis hebben nemen we alle opgedane praktijkkennis mee in het ontwerpproces. Hierdoor wordt een optimaal praktisch ontwerp verkregen.

Engineering

Nadat het ontwerp van uw product gemaakt is wordt dit volledig technisch uitgetekend en berekend. Qua technische berekeningen maken we gebruik van 2D software (bij eenvoudige) en 3D software bij complexe constructieberekeningen. Doordat we de volledige engineering in eigen hand hebben kunnen we snel schakelen en houden we rekening met de praktische uitvoerbaarheid.

Productie

Wij hebben de beschikking over 1600 m² overdekte productieruimte. De producten die wij maken worden hoofdzakelijk d.m.v. vacuüm-injectie vervaardigd. Wij beheersen zowel de open als gesloten maltechniek; de benodigde mallen produceren wij in eigen huis. Voor het maken van de mallen wordt veelal handlayup gebruikt als productiemethode. Uiteraard beschikken we over een standaarduitrusting van vacuüm-pompen, injectiepompen en al het voorkomend handgereedschap. Uniek is onze door hydraulische cilinders aangedreven flexibele productiemal van 30 meter lang en 7,5 meter breed. Op deze mal kunnen we alle producten binnen deze afmetingen uit 1 stuk maken in elke gewenste vorm. 

 

Neem een kijkje achter de voordeur:

Lifetime solutions with fiberglass

Wij komen graag met u in contact

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Composite Structures B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@compositestructures.nl

0183 359 416