Composite Structures is dé specialist in het ontwerpen, construeren en bouwen met composietmaterialen. Vanuit onze passie voor duurzaamheid en innovatie, realiseren wij projecten in de infra-, bouw-, en industriële sector.

Circulariteit


Preventie

Binnen het voortraject verkennen we samen met de opdrachtgever de mogelijkheden om het inzetten van nieuwe materialen te voorkomen.

Waardebehoud

We maken duurzaam gebruik van reeds bestaande grondstoffen, materialen, objecten en processen en verlengen waar mogelijk de levensduur van bestaande objecten.

Waardecreatie

We ontwerpen: toekomstbestendig; voor meerdere levenscycli; voor optimaal beheer en onderhoud; voor duurzaam materiaalgebruik; voor minimaal grondstof en energieverbruik in aanleg- en gebruiksfase. 

Hergebruik

De lange levensduur van onze composietproducten maakt dat voor kan komen dat het product al vóór het verstrijken van de levensduur overbodig is geworden. Composiet is niet eenvoudig terug te brengen naar de oorspronkelijke grondstof. Hoogwaardig hergebruik in een andere functie is daarentegen vaak wel een optie.

In Alphen a/d Rijn hebben wij in samenwerking met 10XL en Aannemersbedrijf Damsteegt de eerste, volledig circulaire 3D print composietbrug ter wereld gerealiseerd. Hergebruikt granulaat, bestaande uit een combinatie van synthetische polymeren en glasvezel, dient als grondstof voor de brug. Zo kan de brug aan het einde van haar levensduur volledig verwerkt worden tot kunststofgranulaat en hergebruikt worden als grondstof voor een nieuwe toepassing.

Een goed voorbeeld van hoogwaardig hergebruik van 'traditioneel composiet' is dat we voor de Provincie Friesland brugdekplanken hebben gefabriceerd met als basisgrondstof gebruikt composiet. 

CO2 Besparen

Naast onze circulaire maatregelen zetten wij ons ook in om CO2 te besparen. In ons energiemanagement-actieplan hebben we vastgesteld welke doelstellingen wij hebben en hoe wij deze gaan invullen. We houden onze CO2 footprint bij om te bepalen hoe ver we met onze doelstellingen zijn. 

 

Co2 prestatieladder

Wij zijn in het bezit van de Co2 prestatieladder niveau 5. Dit houdt in dat wij ons bewust zijn van onze Co2 uitstoot, hier maatregelen voor nemen en hier transparant over zijn. Ook nemen wij deel aan duurzame initiatieven.

Klik hier om naar onze SKAO-pagina te gaan.

Bekijk ons certificaat

 

Ketenanalyse composiet bruggen

Naast het reduceren van CO₂ in onze eigen organisatie, wil Composite Structures ook bijdragen aan CO₂-reductie in de keten/sector waarin wij opereren (scope 3 emissies). Enerzijds om gestructureerd te blijven werken aan verdere emissiereductie en duurzaamheid en anderzijds om aanbestedingsvoordeel te realiseren bij (openbare) aanbestedingen.

Wij krijgen inzichtelijk (in scope 3) welke emissies een gevolg zijn van de activiteiten die we uitvoeren, maar die voortkomen uit bronnen die geen eigendom van ons bedrijf zijn, noch beheerd worden door ons bedrijf. Voorbeelden zijn: emissies voortkomende uit de productie van ingekochte materialen, verwerking van het afval en het gebruik van het door het bedrijf aangeboden/verkochte werk, dienst of levering.

Lifetime solutions with fiberglass

Wij komen graag met u in contact

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Composite Structures B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@compositestructures.nl

0183 359 416