Amage

Composiet brug Amage

Op 10 maart kregen de bewoners van de gemeente Amage na tientallen jaren een nieuwe brug. De gemeente heeft gekozen voor een composiet brug die Composite Structures mocht realiseren via partner Janson.

De nieuwe composiet brug is geplaatst in een landschap waar al sinds de tweede wereldoorlog geen brug meer ligt. De vorige brug werd net voor de oorlog afgebroken. De olijfgroene kleur van de brug past mooi in de natuurrijke omgeving.

Ontwerp

De hele brug inclusief leuningen zijn gemaakt van composiet. Door met composiet te werken is de brug licht, maar wel erg sterk. De overspanning is 30 meter en de brug is 1,5 meter breed. Het betreft een voetgangersbrug. Op het brugdek is een slijtlaag aangebracht waardoor de brug met nat en koud weer niet glad wordt.

Transport

Het transport van de brug door Frankrijk was een uitdaging. Onderweg kwam de chauffeur door pittoreske zeer smalle Franse straatjes. Bij het maken van de bochten moest een telescoopkraan te pas komen. De brug is met succes aangekomen en geplaatst op locatie naar tevredenheid van het gemeentelijk bestuur.

Feiten & cijfers

Plaats
  • Amage (Frankrijk)
Opdrachtgever
  • Gemeente Amage
Werkzaamheden
  • Realisatie
Afmetingen
  • 30m lang
  • 1.5m breed