Gunning fiets- en voetgangersbrug Aarkanaal

In samenwerking met Van Boekel Bouw en Infra B.V., wUrck Architectuur, stedenbouw & landschap en Aannemersbedrijf Damsteegt gaat Composite Structures een nieuwe fiets- voetgangersbrug realiseren over het Aarkanaal in Alphen aan den Rijn. De nieuwe brug wordt maar liefst 150 meter lang, dit maakt het een van de grootste composietbruggen van Nederland!

Van Boekel Bouw B.V. gaat de grondlichamen realiseren, Aannemersbedrijf Damsteegt de fundatie, betonnen onderbouw en stalen leuningen, Composite Structures is verantwoordelijk voor de realisatie van het composiet brugdek.

Locatie

De nieuwe fiets- voetgangersbrug gaat via de Bruins Slotsingel naar de Nieuwkoopseweg over het Aarkanaal, de Westkanaalweg en de N207. Door de aanleg van de nieuwe brug wordt de fietsroute tussen het Zegerslootgebied en het Polderlandschap korter.

Ontwerp

Het ontwerp van de brug is gemaakt door wUrck architecten. Het geheel is subtiel en neutraal vormgegeven met lichte kleuren. Door het gebruik van composiet voor het brugdek heeft het brugdek een slanke uitstraling. Het brugdek rust op Y-vormige pijlers.

Planning

Wij zullen rond Q2 2023 starten met de prefab productie van het brugdek voor Alphen aan den Rijn. Omstreeks de zomervakantie van 2023 wordt het brugdek op zijn plek gehesen. Door het brugdek prefab te produceren zorgen we voor een snelle uitvoering waardoor de hinder voor ondergelegen wegen wordt geminimaliseerd.