Verkeersbrug van composiet

Bent u op zoek naar een robuuste, onderhoudsarme én duurzame verkeersbrug, waar écht over nagedacht is? Dan moet u bij Composite Structures zijn. Wij verzorgen meer dan alleen een duurzame en degelijke brugconstructie. Omdat we een interne aannemerij hebben, is uw volledige civieltechnische project bij ons in goede handen. Van ontwerp, plaatsing van de constructie, tot aan fundaties én wegenaansluiting. Om welke verkeersklasse het ook gaat bij uw verkeersbrug, met ons hoge kennisniveau kunt u zeker zijn van een betrouwbare brugconstructie met een beproefd ontwerp.

Verkeersbrug van composiet: de voordelen

Composiet als materiaal voor verkeersbruggen heeft diverse voordelen, boven traditionele bruggenbouw. We noemen er een aantal:

  • Lange levensduur van meer dan 100 jaar
  • Uiterst licht: de composiet verkeersbrug is maar liefst 1,5-2 keer zo licht als een verkeersbrug gemaakt volgens traditionele bouwmethoden;
  • Brandwerend
  • Minimaal onderhoud nodig: geen slijtage of corrosie
  • Groot bouwgemak en bouwsnelheid.
verkeersbrug composiet

Circulaire verkeersbrug

Wij lopen graag voorop. We ontwerpen, produceren én realiseren uw circulaire verkeersbrug. Door minimaal gebruik van energie en maximaal gebruik van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. En door deze zó te ontwerpen dat voor elke levensfase van de brug een nieuwe toepassing mogelijk is. Dit dankzij 30 jaar ervaring in de traditionele bruggenbouw, gecombineerd met 10 jaar expertise in composiet. U profiteert dus van de maximale kennis om uw circulaire verkeersbrug te laten ontwerpen én bouwen. Ook het toepassen van sensoring is hierbij een mogelijkheid.

Ga naar composiet bruggen voor een overzicht van de mogelijkheden.

Verkeersbrug renoveren met composiet

U kunt ook een bestaande verkeersbrug renoveren met ons materiaal. Bijvoorbeeld met een waterdicht brugdek van composiet. Onze composiet dekplaten dekken de gehele constructie af en beschermen daarmee de onderbouw tegen inwatering, strooizout en vuilophoping.
Behalve voor renovatie, is het brugdek uiteraard ook in nieuwbouwconstructies toe te passen.

Verkeersbrug bouwen? Schakel onze experts in.

Zoekt u een partij die van ontwerp tot en met realisatie met u meedenkt over een passend, duurzaam, of zelfs circulair ontwerp voor uw composiet verkeersbrug? Composite Structures is graag uw totaalpartner. Haak ons het liefst al in de planfase aan, dan profiteert u maximaal van onze expertise. Nodig ons uit aan tafel voor een verkennend gesprek.