Vlonderbrug van composiet

Wilt u een vlonderbrug (ook wel vonder) bouwen? Dan is composiet een uitstekende materiaalkeuze voor uw project. Houtrot door het continu inwerkende water zorgt ervoor dat de onderhoudskosten van een vlonderbrug snel kunnen oplopen. Een houten vlonderbrug is na zo’n maximaal 20 jaar echt wel op. Een vlonderbrug vervangt u dus met een duurzaam ontwerp van composiet. Dit zijn de voordelen van een composiet vlonderbrug.

Vlonderbrug van composiet: de voordelen

Composiet is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Een vlonderbrug van composiet biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen, zoals hout en beton. Enkele voordelen:

  • Goedkoop in onderhoud. Impregneren is niet meer nodig en het materiaal rot of verweert niet;
  • Esthetisch. Een composiet vlonderbrug blijft lang mooi;
  • Licht. de uiteindelijke brugconstructie is maar liefst 1,5-2 keer zo licht als een traditionele vlonderbrug;
  • Lange levensduur. Het materiaal blijft meer dan 100 jaar goed en is dus zeer duurzaam;
  • Duurzaam. Naar wens kunt u bij ons zelfs kiezen uit een circulair of bio-based ontwerp.
groene vlonderbrug

Composiet vlonderbrug: maatwerk ontwerp in overleg

Natuurlijk moet uw vlonderbrug ontwerptechnisch ook in het landschap passen. Composiet biedt dankzij de aard van het materiaal en het productieproces een grote vormvrijheid. De brug wordt in overleg met u op maat samengesteld, en u heeft voor de afwerking de keuze uit alle RAL-kleuren. Bekijk de mogelijkheden.

Composiet en duurzaamheid

Een composiet vlonderbrug is niet alleen esthetisch en eenvoudig te plaatsen, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Het productieproces kost relatief weinig energie, en hierbij minimaliseren we het grondstoffen- en materiaalgebruik. Wij kunnen zelfs een bio-based vlonderbrug maken, waarin natuurlijk restmateriaal verwerkt is. Ook is de brug modulair samen te stellen, waardoor u onderdelen duurzaam kunt hergebruiken in toekomstige ontwerpen.

Heeft u bouwplannen en heeft u al een brugontwerp liggen? Of heeft u specifieke eisen voor uw duurzame vlonderbrug van composiet? Neem contact op, wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.

Waarom Composite Structures als bouwer van uw vlonderbrug?

Zoekt u nog een bouwer én ontwerper voor uw vlonderbrug? Schakel dan Composite Structures in. Wat u krijgt?

  • Een volwaardige totaalpartner. Van ontwerp van de vlonderbrug tot en met bouwwerk op locatie als fundaties en wegaansluitingen. Wij regelen het.
  • Meer dan 10 jaar ervaring met composiet bruggen, waaronder ook vlonderbruggen.
  • Grip op uw planning en budget, wij nemen ook het projectmanagement voor onze rekening.