Circulaire brug

Wij kunnen een (bijna) compleet circulaire brug voor u realiseren, van engineering tot aan plaatsing. Het klinkt onwaarschijnlijk, en dat is het ook. Maar toch doen we het. Hoe dat werkt, leest u hier.

Circulariteit en de bruggenbouw

Wij merken het in de praktijk: de bruggenbouw en circulariteit zijn best een lastige combinatie. Maar we gaan deze uitdaging graag aan. Door onze uitgebreide kennis als engineer en aannemer in te zetten, houden we optimaal rekening met zowel theoretische aspecten als de praktische uitvoerbaarheid van een project. Daarbij is een duurzaam ontwerp voor ons de standaard. We ontwerpen, produceren én bouwen uw circulaire brug. Zo zetten we samen met u als opdrachtgever de duurzame beweging in de markt op gang. Want als we de circulariteitsdoelen van het Rijk voor 2030 nog willen behalen, moeten we vaart maken!

 

kunststof bruggen voordelen

Vertrouwen winnen in het materiaal

Vanwege onze oorsprong in de traditionele bruggenbouw, begrijpen we de twijfels en terughoudendheid ten aanzien van nieuwe materialen maar al te goed. Daarom is het mogelijk om sensoring toe te passen op onze (bio)composiet bruggen, om onze opdrachtgevers vertrouwen te geven in de duurzaamheid van het materiaal. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon vertrouwen op onze 30 jaar ervaring als civieltechnisch totaalpartner.

kunststof brug voor voetgangers

Zo dragen onze bruggen bij aan circulariteit:

  • We voorkomen overbodig materiaalgebruik;
  • We kiezen zoveel mogelijk voor hoogwaardig hergebruik van materialen en grondstoffen;
  • We minimaliseren energiegebruik tijdens het productieproces, aanleg- en gebruiksfase;
  • We verlengen de levensduur van objecten zoveel mogelijk;
  • We ontwerpen onze circulaire bruggen zó, dat we de levensloop van een brug maximaal benutten.

Lees meer over ons productieproces en duurzaamheid.

Aanbod circulaire bruggen

Binnen ons aanbod circulaire bruggen hebben wij 2 mogelijkheden:

  • Biobased composietbrug
  • 3D geprinte, gerecyclede brug

Beide typen duurzame bruggen worden in overleg met u op maat ontworpen en geproduceerd. Ook de realisatie op locatie kunnen wij uit handen nemen.

Biobased composietbrug

Onze biobased brug is gemaakt van biocomposiet, een stof die voor het grootste deel bestaat uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Zo vermijden we het gebruik van fossiele grondstoffen.

Lees meer over onze biobased composietbrug

3D geprinte, gerecyclede brug

De tweede optie is een circulaire brug van gerecycled materiaal. Deze bruggen van gerecycled kunststof worden gefabriceerd door een 3D-printer. De basisgrondstof voor de brug is een kunststofgranulaat dat bestaat uit gerecycled plastic.

Tijdens het productieproces van deze circulaire brug worden geen grondstoffen verspild, omdat benodigde hoeveelheden nauwkeurig worden uitgemeten. Aan het einde van de levensduur kunnen we de brug na sloop weer afbreken tot kunststofgranulaat. Daarmee is het proces volledig circulair. 

Bekijk onze 3D geprinte bruggen

Meer weten over onze circulaire bruggen? Neem contact op!

Heeft u vragen over onze circulaire bruggen? Of wilt u weten op welke manier uw brugwerk circulair geproduceerd zou kunnen worden? Bel ons, dan verkennen we samen wat we voor uw project kunnen betekenen