Voetgangersbrug van composiet

Een voetgangersbrug die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar tegelijkertijd een duurzaam alternatief vormt voor de klassieke bruggenbouw. Dat is wat we bij Composite Structures nastreven met onze robuuste en duurzame voetgangersbruggen van composiet. Wij komen met een doordacht ontwerp, waarbij is nagedacht over het maximaliseren van de levensduur. Hier leest u meer over de voordelen van een composiet voetgangersbrug.

Voetgangersbrug van composiet: de voordelen

Of hij nu in een wijk staat of in de natuur, een voetgangersbrug van composiet is de meest duurzame keuze van dit moment. We zijn niet voor niets gespecialiseerd in composiet voor de bruggenbouw: de potentie van het materiaal is enorm:

  • Lage onderhoudskosten: het materiaal slijt of corrodeert niet;
  • Uiterst licht: de composiet voetgangersbrug is maar liefst 1,5-2 keer zo licht als een voetgangersbrug gemaakt volgens traditionele bouwmethoden;
  • Energiebesparend én materiaalbesparend productieproces, dat CO2-uitstoot en grondstofgebruik minimaliseert;
  • Vormvrijheid van het materiaal;
  • Levensduur van meer dan 100 jaar;
  • Groot bouwgemak en hoge bouwsnelheid.
verkeersbrug composiet

Circulaire voetgangersbrug

Een circulaire voetgangersbrug, dat kan toch helemaal niet? Toch wel. Dat laten wij zien bij Composite Structures. Wij krijgen energie van innoveren: duurzaam denken en doen is voor ons als bruggenbouwer dus een vaststaand gegeven. Onze circulaire bruggen worden namelijk zó ontworpen, dat u bestaande componenten in de toekomst duurzaam kunt hergebruiken. Sloopt u een voetgangersbrug voordat de levensduur verstreken is, dan is het materiaal opnieuw toe te passen in een ander project. Lees meer over onze duurzame, circulaire bruggen. Of ga naar composiet bruggen voor een overzicht van de mogelijkheden.

Specificaties voetgangersbrug

  • Overspanning: tot 30 meter
  • Maximale standaardbreedte: 7 meter per element
  • Certificering: volgens Eurocode en NEN-normen
  • Ontwerp: volgens bouwrichtlijn Cur-aanbeveling 96

In het ontwerp zijn diverse mogelijkheden, waarbij we altijd rekening houden met uw specifieke wensen en eisen. Bekijk de beschikbare modellen van onze voetgangersbrug in de brochure. Wilt u een maatwerk voetgangersbrug laten bouwen? Neem dan contact met ons op.

 

Voetgangersbrug bouwen? Kies voor Composite Structures.

Heeft u een idee voor een voetgangersbrug, maar zoekt u hiervoor nog een samenwerkingspartner? Dankzij onze ervaring in de traditionele bruggenbouw kunnen wij uw volledige civieltechnische project uit handen nemen. Van ontwerp tot en met realisatie houden wij grip op het werkproces. Betrek ons het liefst zo vroeg mogelijk bij uw project, want dan kunnen we onze expertise maximaal inzetten. We denken graag met u mee over een zo duurzaam mogelijk ontwerp voor uw composiet of biocomposiet voetgangersbrug. Neem contact op, dan bespreken we uw wensen.