Kunststof bruggen bij Composite Structures

Composite Structures is dé totaalpartner in duurzame en onderhoudsvrije kunststof bruggen, voor toepassing in de openbare ruimte. Wij buigen ons niet alleen over een duurzaam en architectonisch degelijke brugconstructie. Omdat we een interne aannemerij hebben, is uw volledige civieltechnische project bij ons in goede handen. Van ontwerp, plaatsing van de constructie, tot aan fundaties én wegenaansluiting. Of het nu gaat om een voetgangersbrug, fietsbrug of verkeersbrug van kunststof. Met ons hoge kennisniveau kunt u zeker zijn van een betrouwbare brugconstructie met een beproefd ontwerp.

De voordelen van kunststof bruggen

Bruggen van kunststof (composiet) vormen momenteel dé duurzame standaard voor bruggen. Dit zijn de voordelen van dit materiaal:

  • Massareductie. De volledige brugconstructie is 1,5-2x lichter dan traditionele materialen;
  • Geen corrosie- of roestvorming. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de onderhoudskosten;
  • Grote vormvrijheid. Dit geeft veel keuze in ontwerpen;
  • Duurzaam. Energie- en grondstoffen besparend productieproces;
  • Lange levensduur van minimaal 100 jaar;
  • Modulariteit: brugonderdelen volwaardig te hergebruiken na eventuele sloop.

Tot slot zitten kunststof bruggen nagenoeg op hetzelfde prijsniveau als bruggen geproduceerd volgens traditionele bouwmethoden. Genoeg reden dus om te kiezen voor een kunststof brug voor uw nieuwste civieltechnische project!

kunststof bruggen voordelen

Circulaire bruggen

Bij het ontwerp van onze kunststofbruggen beperken we grondstoffen- en materiaalgebruik en energiekosten tot een minimum. Zowel tijdens de aanlegfase als in het gebruik. Dankzij de modulariteit van onze ontwerpen kunnen bestaande kunststof brugonderdelen duurzaam hergebruikt worden. Stel dat u een kunststofbrug sloopt voordat de levensduur verstreken is, dan kunnen de componenten weer in een nieuw project toegepast worden. Lees meer over onze duurzame, circulaire bruggen.

kunststof brug voor voetgangers

Aanbod bruggen van kunststof

Onze specialisten hebben de meeste ervaring met de volgende typen kunststof bruggen:

Brochures

CS standaardbruggen specificaties

De standaardspecificaties van onze kunststofbruggen zijn:

  • Overspanning: tot 40 meter
  • Maximale standaardbreedte: 7 meter per element
  • Certificering: volgens Eurocode en NEN-normen
  • Ontwerp: volgens bouwrichtlijn Cur-aanbeveling 96

Elke brug wordt op maat ontworpen en geconstrueerd, dus het ontwerp is in overleg te bepalen. Van modern tot klassiek en alles ertussenin is mogelijk. Heeft u specifieke wensen of eisen? Neem dan contact met ons op.

Kunststof brug bouwen? Wij schuiven graag bij u aan!

Betrekt u Composite Structures bij uw project? Dan haalt u met slechts één partij alle expertise en kennis binnen op het gebied van infra, civieltechnisch werk én kunststofbruggen ontwerpen. Dankzij onze oorsprong in de traditionele bruggenbouw en de realisatie ervan hebben wij eigen aannemers in dienst met een hoog kennisniveau. Hierdoor kunnen wij u een unieke totaalservice bieden van ontwerp, constructie én bouw op locatie. Bel ons en bespreek uw plannen eens met ons. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.